Isnin, 31 Disember 2007

2007

Selamat Tinggal 2007
Tahun 2007, Masih Bergerak Maju ke 2008 .. :-)

Khamis, 27 Disember 2007

Overdraft Bank

Bagaimana nak dapat kan modal tunai tanpa mengeluarkan simpanan yg telah ader. Tapi hati2, x der disiplin duit dlm simpanan akan diambil.. Semoga Berjaya.

Isnin, 17 Disember 2007

Nyaris di kompaun


Hari nie aku selamat dari di kompoun kerana salah parking. aku sempat alihkan keter. Kalu tak kene bayar lagi duit denda parking. baru ari tu bulan 11 2007 abiskan bayaran denda parking. Lihat gambar utk situasi yg telah berlaku



Selasa, 11 Disember 2007

Ghost

Ghost Recon
Ghost Buster
Ghost Rider
Ghosting
Ghost Cast
Ghost Ship

Ghost, bukan sajer leh nampak di pokok-pokok atau di tempat2 seram. Kat game, pc, filem, tv pun boleh ader.

Ahad, 2 Disember 2007

Sukhoi Air Superiority Fighter


Sukhoi ader pelbagai version dan version SUKHOI Su-30MKM special Utk malaysia.

Su-30MKM boleh terbang utk 4.5 jam meliputi 3,000 km semasa misi perang dgn tangki minyak biasa tapi dengan pengisian minyak semasa terbang, masa dan jarak boleh di lanjutkan 10 jam dan sejauh 8,000 km.




Specifications (Source from Wikipedia)

General characteristics

Performance

Armament

The Su-27PU had 8 hardpoints for its weapon load, whereas the Su-30MK's combat load is mounted on 12 hardpoints: 2 wingtip AAM launch rails, 3 pylons under each wing, 1 pylon under each engine nacelle, and 2 pylons in tandem in the "arch" between the engines. All versions can carry up to 8 tonnes of external stores.

  • Guns: 1× GSh-301 gun (30 mm caliber, 150 rounds)
  • AAMs:R-27ER1 (AA-10C), 2× R-27ET1 (AA-10D), 6× R-73E (AA-11), 6× RVV-AE (AA-12)
  • ASMs: 6× Kh-31P/Kh-31A anti-radar missiles, 6× Kh-29T/L laser guided missiles, 2× Kh-59ME
  • Aerial bombs: 6× KAB 500KR, 3× KAB-1500KR, 8× FAB-500T, 28× OFAB-250-270

Khamis, 22 November 2007

Nak kesan NTFS Hdd dari Bootable Hiren Pendrive

Kalau bootable hiren pendrive tak leh detect ntfs hdd kat pc biler buka msdos. Extract ntfs.uha di "c:\bootcd\"

cara nak extract
"c:\>c:\bootcd\uharcd e: c:\bootcd\ntfs.uha"

Run kan file
"c:\>prontfs.exe"

Pastu Pendrive anda dapat tgk hdd pc anda.

Ahad, 18 November 2007

Buah Mangga dan Kelawar

Kat umah ader pokok mangga. Biler berbuah, ia amat di sukai kelawar dan haiwan lain. Mari lihat kelawar makan buah mangga aku.
Permandangan dari bawah di mana mangga
dah kena gigit sikit 









Kelawar hinggap dan persediaan di lakukan


Kelawar dah mula makan
            















Dier pandang kamera.













Esok pada siang nyer nak tangkap gambar buah mangga tinggal biji, tak sempat. Dah ada org buang buah mangga yg tinggal biji tu.

Sabtu, 17 November 2007

Operating Theater 8 dan 9(Rawatan Tulang Keting)


Hari tu aku masuk dalam bilik bedah Operating Teater (OT) utk buat inventory peralatan. Kebetulan bilik OT tu sepanjang ari ader patient. Nak tak nak kena la masuk masa pembedahan tgh di jalankan. Kalu tunggu esok pun belom tentu dapat masuk masa x der org.

Jadi aku pun masuk amik semua data peralatan. Masa berada di OT 8 pembedahan pergelangan tgn tgh buat. Tak nampak sangat sebab kecik sangat dan di kelilingi dgn doktor dan nurse2. Dah siap kat OT 8, aku masuk OT 9 lak. Kat sini best sket sebab pembedahan tulang keting. Masa tu doktor dah siap carik2 kan isi dan daging kaki pesakit. Lepas tu nampak mmg betul tulang yg telah di bersihkan darah (nampak solid jer tulang tu).

Brother patient dlm keadaan sedar tu rileks jer kaki dier kena bedah camtu. kalau la dier nampak la mesti tiba-tiba dier nak tido atau buat2 tido. hehehe. Lepas siap keje aku, aku pun keluar la sambung lagi tugas yg belom habis lagi.

Rabu, 17 Oktober 2007

Swirve Utopia (World Of Legend)

Utopia? Apertu game utopia? Ia nyer x der kaitan langsung dgn buku majalah utopia yg di jual di kedai2 komik dan bukan nyer adik beradik pun.. majalah utopia dgn majalah Gempak barula nampak cam adik beradik. Lupakan pasal buku komik tu.

Lebih detail lagi Utopia Game is the world's largest interactive strategy webgame. Immerse yourself in a fantasy atmosphere of real-time, team-oriented gaming like nothing else on the web

Salah satu game yg di bangunkan oleh Company Swirve (http://games.swirve.com/utopia) dlm btk simple grafik. Anda takkan nampak batallion askar, org2 atau peperangan yg bergerak dlm game nie walaupun dier di kategorikan dlm game perang mistik (Cam game bola championship manager)

Ader 3 jenis bahagian game perang mistik ni World Of Legend, Genesis dan lupala...(tiga2 nie lebih kurang jer main dier, skang ader 2 jenis jer ader) dan aku main dalam bahagian World of legend. Antara watak2 yg ader..Orc,Avian, Dwarf, Human dan aderla beberapa lagi

Sinopsis cara main. Kena buat askar, bangunkan bangunan dan tanah, pegi rampas tanah, pegi perang dan kena serang, pegi sihir org, pegi cari dan curi makanan, jaga hati rakyat dan cam2 lagi yg nak kena jaga. Game nie kena main hari-hari sebab setiap masa ada progress.

Aku dah main beberapa musim game utopia nie dan ini yg terbaik pernah aku main (bukanla yg terbaik kat dunia).

<--- Utopia Aku Selasa, January 04, 2005, 4:00:40 PM Sila Klik Utk Besarkan

Watak yg aku pakai masa nie... Avian dan raser aku main di Utopia World Of Legend. Cuba lihat Summary yg aku upload nie (Cara aku bermain agak agresif dan berisiko di akhir2 musim). Ader 19 dari 21 serangan telah menang, 13 dari 21 serangan telah menang dgn lawan yg lebih besar dan lebih kuat. 3162 acres dari 3727 acres adalah hasil rampasan. Penggunaan kuasa mistik sihir pun agak berjaya cuma pencuri yg di latih byk gagal. Dalam musim game ni pun sebenarnyer aku ader kehilangan 400++ acres tanah dlm satu serangan.

Counter Strike (2004)

Antara screen2 yg sempat di save kan.. Yg mana highlight tu antara nickname yg di gunakan



27/10/2004 10.08 pm rabu
de_dust












27/10/2004 9.48 pm rabu
de_aztec












27/10/2004 9.30 pm rabu
de_dust2












1/11/2004 3:47 am Isnin
de_aztec








Selasa, 16 Oktober 2007

Insiden komedi Tak Beratur di Puspakom

Julai 2007. Teringat masa nie terjadi masa aku gi beratur nak buat sistem inspection kat motosikal aku utk renew road tax di Puspakom. Lepas register jer aku kena beratur utk register moto aku lak. masa nie la kisah terjadi. Tiba-tiba jer ader mamat nie sorang terus jer potong line. Dan ader sorang mamat kat belakang aku nie x puas hati lalu dier kuarkan ayat2 yg membuat aku dan yg lenlaain yg beratur gelak sakan tak henti2. Dengar dialog 3 watak yg agak lawak ini.

Mamat Cina : Lu aper mau?
Mamat x Beratur : Mau Registerla.
Mamat Cina : Sana2 beratur
Mamat x Beratur : Oooo, kena beratur ke?
Mamat Marah : Tak!!!! Kitorang datang nie nak tgk kau!!! (dgn nada perli)

Mamat x beratur tadi pun raser malu... pastu lalu dier pun tanya balik dgn penuh persoalan.

Mamat x Beratur : Laa... ingat kan yg beratur nie utk kaunter sana...
Mamat Marah : Tak!!!! Kitorang beratur nie nak tgk konsert!!!!(dgn nada perli)

Mamat x beratur tadi pun diam dan malu dan terus beratur di belakang. Yg lenlain semua tahan gelak sepanjang diorang beratur tu.


p/s Jgn suka potong barisan. kelak kiter yg kena

Khamis, 11 Oktober 2007

Selamat Hari Raya!!!!!!

Meriam Buloh Dari Sg Buloh
Api Dicucuh Berhati-hati
Ampun Maaf Dari ku Menyeluruh
Selamat Hari Raya Aidilfitri







"Raya 2007"

Ahad, 7 Oktober 2007

Nokiah n93i

Aku belek-belek benda nie ari tu dari member aku yg membeli benda ini..... mmg menarik giler. biler nak main game atau nak browse internet tranform dlm btk camnie. kalu nak sms dlm keter tranform dlm btk yg mudah di tulis sebelah tgn.
kirenyer cam notebook tablet la benda nie. tapi belum test boleh tak pakai keyboard dan mouse bluetooth. last sekali yg best ader ade kable video out. makna nyer boleh tgk video di tv.

kebetulan tempat lepak kat kedai mamak sek2 wm ader wifi. Saper yg kaki fantasy soccer dan livescore. masa tu la boleh edit.

Khamis, 4 Oktober 2007

Ptg Ahad Puasa Minggu ke 2

Ahad 30/9/07 keter x leh setat sebab bateri kete kong. Test pakai meter bacaan di bawah 12 volts(normal) yaitu 10 volts. Itu belum buka aircond lampu dan sebagai nyer. Sempat juga buka bateri tu utk cas tapi lepas cas sama gak kire nyer... mmg bateri tu dah xkuat.. Last2 tukar baru jer.....

gambar sebelah bateri yg rosak itu

Ahad, 23 September 2007

Rock Climbing

Apa tu Indoor Rock Climbing?. Sukan panjat dinding dan bukan nyer ayam dinding yg femes tu (siler tgk gambar sebelah). Mari dengar bila lak aku ini suka benda nie. Mula aku di sarankan oleh seorang fisioterapi buat training utk kuatkan tempat yg aku injured. dah lama dah. baru nie aku start buat. Last2 aku start sempena lagi beberapa hari nak besday aku ini. Awal bulan 8 2007, aku dtg sana cuma atas tujuan nasihat fisioterapi tapi aku ternampak satu dinding tinggi (setinggi 2 tingkat) yg banyak batu2 nama lain dier "indoor rock climbing". Aku pun berdiri sebelah benda tu dgn perasaan terpegun dlm hati aku berkata "aku nak panjat benda ni". Aku pun tanya kat org kat sebelah camana nak panjat benda nie. Diorang kata benda nie diorang wat ari sabtu tapi masa2 tertentu, kalu ader letak jer nama. Ikut ati nak jer aku panjat kalu ader waktu2 dier. Tapi bila aku tgk2 dinding tu, aku mesti jatuh kat tengah2 dinding yg senget tu.. ermmm.

Skang nie aku belum panjat lagi. aku nak prepare utk itu. kira rock climbing nie motivasi aku la. Skang nie kire sibuk nak buat persediaan. Bulan puasa nie agak menjejaskan persediaan tapi takper atleast bulan puasa bolehla bantu meringankan badan aku ini... Semoga berjaya pada diri sendiri.. Sebenarnyer thn 2007 nie byk target atau benda aku nak wat. Harap berjalan lancar la.

Rabu, 19 September 2007

Biler Ader Virus Benci Dgn Mozilla Firefox Anda

Gejala2 Virus
-Tak kasi buka firefox
-Tak kasi buka Youtube





W32.USBWorm spreads through USB drives. Prevents user from using Firefox, shows message which reads, "I DNT HATE MOZILLA BUT USE IE OR ELSE..." The message header reads, "USE INTERNET EXPLORER YOU DOPE." Firefox is then closed by force. Also blocks "Orkut" and "YouTube" sites.

Solutions

Format the usb drive first (your data may loose) which carries the virus
Update : No need to frmat the USB Pen Drive, delete the autorun.inf file and any folder whose name ends with .exe in the pen drive.

Press Alt+Ctrl+Del --> you can see 'Task Manager' --> click on Process tab --> Locate 'SVCHOST.EXE' (will see many SVCHOST.EXE, but select the one having 'User Name' same as your Windows login name). --> Click End Process button

Now proceed the following


Way 1

Open Task Manager by holding Ctrl + Alt + Del and click on the process tab.

- Ignore the warning messages and stop the SVC.Host for the system's user name.

- Navigate to C:/Heap41a and delete the contents of the folder. Smile.


Way 2

Start Menu>Run>regedit press enter key

Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL
CheckedValue reset it back to 1 from 2. ( to do that right click CheckedValue>modify>value data >

Beware of using USB Pen drive especially in the browsing center. Found some browsing centers in Bangalore too.

go to C:\heap41a and delete this folder, If the folder called test.exe delete that too from your desktop.

Clear all the key entries from this registry

HKEY_LOCAL_MACHINE,SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\ with entry called heap41a
W32.USBWorm

i dont hate mozilla

Update : Don't Unintall FireFox, some people are experiencing issues with OS after uninstalling Fire Fox after infecting the virus. Instead of removing the virus, if you uninstall the system will refuse to boot in normal / safe mode

Khamis, 13 September 2007

Ampang oh Ampang

Kisah "Ampang". Ok mari dengar.

  • Nama sekolah menengah "Sekolah Seri Ampang"
  • Kerja pertama sekali di Plaza Ampang
  • Kerja sekarang 2006-200? di Ampang

Terlalu banyak berkaitan dgn ampang tp cukup setakat nie.

Selasa, 16 Januari 2007

Sitemap