Sabtu, 17 November 2007

Operating Theater 8 dan 9(Rawatan Tulang Keting)


Hari tu aku masuk dalam bilik bedah Operating Teater (OT) utk buat inventory peralatan. Kebetulan bilik OT tu sepanjang ari ader patient. Nak tak nak kena la masuk masa pembedahan tgh di jalankan. Kalu tunggu esok pun belom tentu dapat masuk masa x der org.

Jadi aku pun masuk amik semua data peralatan. Masa berada di OT 8 pembedahan pergelangan tgn tgh buat. Tak nampak sangat sebab kecik sangat dan di kelilingi dgn doktor dan nurse2. Dah siap kat OT 8, aku masuk OT 9 lak. Kat sini best sket sebab pembedahan tulang keting. Masa tu doktor dah siap carik2 kan isi dan daging kaki pesakit. Lepas tu nampak mmg betul tulang yg telah di bersihkan darah (nampak solid jer tulang tu).

Brother patient dlm keadaan sedar tu rileks jer kaki dier kena bedah camtu. kalau la dier nampak la mesti tiba-tiba dier nak tido atau buat2 tido. hehehe. Lepas siap keje aku, aku pun keluar la sambung lagi tugas yg belom habis lagi.

Tiada ulasan: