Sabtu, 1 November 2008

Last-Last dan Kawan Baru

Pada malam Jumaat 31/10/08 cam biasa main game kat cc. Masa nie selain dota game, cod 4 juger femes. Bila dah lama main biasa kalu nak balik diorang selalu cakap"Last-Last"(makna nyer last round main game sebelum balik). Dialog dier camnie. Shah aderlah kawan kitorang.

Kawan X di Kenali : Wei, aku balik dulu (lebih kurang ayat camnie)
Shah : Last-last
Kawan X di Kenali : ??

* susah nak citer situasi ni.

Jumaat, 10 Oktober 2008

MotoGP dan WorldSBK

1) Major Difference between MotoGP and WSBK is that ALL motoGP bikes are proto-types....meaning there is no street model made to replicate that bike (Mechanicly). Where as in WSBK the bikes that they race come to the race team exactly like you can buy them from your dealer, it's up to them to alter them to their fullest potential.

2) MotoGP bikes are not 500cc's....however they used to be. Now they are around 990cc's make almost 280hp....and as Rossi so graciously showed us at the official test are capable of speeds in excess of 210mph..

MotoGP
- Prototypes (anything goes) (Tidak jual di kedai)
- Limited to 990 cc
- You can make basically any changes to the bike, use any tires, etc...




Valentino Rossi (46) 2008 MotoGP World Championship








Superbikes
- Tuned production motorcycles (like those sold on a motorcycle dealer) (Boleh beli di kedai).
- Bikes are limited to 1000 cc.
- You can actually buy a CBR 1000 RR, by an HRC race kit, tune it a bit and have a race ready Superbike
- 2008, tires are limited to Pirellis.
- Many things can't be changed, like forks formats, brake discs dimensions, engine, frame, etc...



James Toseland (52) 2007 WorldSBK Championship (2008 join MotoGP)









2008 Phillip Island - Australia Circuit Pole Position Lap Time
Pos. Num. Rider Nation Team Motorcycle Lap Time Category
1 1 Casey STONER AUS Ducati Marlboro Team Ducati 1'28.665 MotoGP 800cc
1 58 Marco SIMONCELLI ITA Metis Gilera

Gilera 1'32.075 MotoGP 250 cc
1 21 Troy BAYLISS AUS Ducati Xerox Team Ducati 1'31.493 WorldSBK 1000cc

Ahad, 24 Ogos 2008

Lampu Belakang Pecah Kena Langgar


Masa 14/08/08 dari Cyberjaya nak ke Hospital Ampang. Kereta terkena sondol dari belakang di simpang T kat kalau tak silap kat jln Bunga Mawar 9 kat area Lembah Maju dan Paragon Ampang. Simpang T tu leh masuk kiri je, kanan x der jalan. Kalau dah simpang T kena la berhenti kalau ader kereta dari jln utama. Masa berhenti tiba2 ader van sondol dari belakang dan lampu belakang kiri pun pecah. Selepas tu cam org lain la kalu dah kena langgar mestila deal camana nak setel kan. Dan esok pun siap 15/08/08. (Tangkap Gambar 16/08/08)

Selepas Kena

































Selepas Repair

Ahad, 27 Julai 2008

Menara Tinjau Ampang


Menara Tinjau Ampang boleh nampak satu KL. Kalau tengok bentuk geografi KL umpama dlm mangkuk besar. 27.07.08

Jumaat, 25 Julai 2008

Sweet Charity - Kamelia


Gugusan hari-hari
Indah bersamamu
Kamelia...
Bangkitkan kembali
Rinduku mengajakmu
Ke sana
Inginku berlari
Mengejar seribu bayangmu
Kamelia...
Tak peduli kan ku terjang
Biar pun harus kutembus
Padang ilalang

1
Tiba-tiba langkahku terhenti
Sejuta wajah telah menahanku
Inginku mati mereka berkata
Tak perlu kau berlalri
Mengejar impian tak pasti
Hari ini juga mimpi
Maka biarkan ia datang
Di hatimu..
( ulang 1 )

Khamis, 24 Julai 2008

Tak Sangka

Tadi lepak kat cc sambil COD 4. Tgh2 main jumpa la mamat nie duk depan. Mamat nie pernah satu kelas masa form 3. Kalau kenal masa form 3 dulu dia cam x minat dgn game2 nie. Ajak metal slug pun x layan. Last2 jumpa tadi rupanya dier kaki Dota bersama rakan2 beliau. Kalau camnie jom ar gathering pastu main game (bagus x idea nie). :-)

Ahad, 20 Julai 2008

Cod 4 Cheats Level 55

Bagaimana Buat Level 55
1. Buka COD4
2. Pegi kat Multiplayer Option
3. Key Code
4. Masukkan key code DL2J 8PY4 4Q22 GE48 88D2
5. Klik Verify & Tutup
6. Paste mpdata ni kat Dalam profile. (Muat Turun)
7. Selesai

How to Level 55
1. Open COD4
2. Go to Multiplayer Option
3. Key Code
4. Put in key code DL2J 8PY4 4Q22 GE48 88D2
5. Click Verify & Close
6. Paste mpdata inside profile. (Download)
7. Done


Download Mpdata

Ahad, 13 Julai 2008

"French" (perkataan popular)

"French" nama negara yg di gunakan utk memberi maksud tertentu atau benda tertentu

French Fries - makanan kentang goreng kat restoran segera
French Kiss - Satu gelaran utk ciuman yg hebat
French Curve - Alatan yg di gunakan oleh pelukis plan utk membuat garisan bengkok
Roti Perancis - Set roti yg selalu di order di kedai makan (Selalu di pesan ketika lepak atau selepas main game)
Cth Roti Perancis yg pernah di lihat

Rabu, 9 Julai 2008

Permintaan Hati (Saja Letak)



Permintaan Hati - Letto, Jom Lepak

Terbuai aku hilang

Terjatuh aku dalam
Keindahan penantian
Terucap keraguan hati yang bimbang
Yang terhalang
Kepastian cinta
Aku... hilang...
Aku... hilang...
Tersabut kabut malam
Terbiasnya harapan
Yang tersimpan
Secita bertuan
Terasa kerinduan hati yang bimbang
Yang terhempas kepastian cinta
Dengarkanlah permintaan hati
Yang teraniaya sunyi
Dan berikanlah arti pada hidupku
Yang terhempas...
Yang terlepas...
Pelukkan mu...
Bersamamu...
Dan tanpamu...
Aku hilang selalu...
Aa..ku..hilanggg..aa..kuu..hilanggg
Tersabut kabut malam
Terbiasnya harapan
Yang tersimpan
Secita bertuan
Terasa kerinduan hati yang bimbang
Yang terhempas kepastian cinta
Dengarkanlah permintaan hati
Yang teraniaya sunyi
Dan berikanlah arti pada hidupku
Yang terhempas...
Yang terlepas...
Pelukkan mu...
Bersamamu...
Dan tanpamu...
Aku hilang selalu...
Dengarkanlah permintaan hati
Yang teraniaya sunyi
Dan berikanlah arti pada hidupku
Yang terhempas...
Yang terlepas...
Pelukkan mu...
Bersamamu...
Dan tanpamu...
Aku hilang selalu...
Bersamamu...
Dan tanpamu...
Aku hilang selalu...

Isnin, 7 Julai 2008

12pm

5 July 2008, 12pm Sabtu, Ampang ke Tmn Melati (dekat2 Satay Kajang) :-). Leha Kelfood. lunch sama2

Ahad, 29 Jun 2008

Tmn Dagang, Ampang

Hari tu 27/6 lepas kerja. Singgah ke Galaxy Complex di Ampang. Tempat yg menarik kat sana ialah tingkat 3A, ader MBO. MBO nie best pergi dan senang dapat tempat berbanding tempat lain yg femes tapi kena beratur lama dan selalu dapat tempat yg menyebabkan sakit leher. MBO dah selalu pergi tapi kali nie istimewa sebab pergi dgn kawan2 dan ader sorang kawan yg baik :-).

Citer kali nie citer WANTED.

Rabu, 25 Jun 2008

Subang Jaya, Lebuhraya Persekutuan, Titiwangsa

Hari nie lepas jer urusan rasmi dari Pusat bandar Subang Jaya terus jer balik pulang ke KL. Dah lama giler x bawa kenderaan pergi subang jaya nie last sekali akhir tahun 2006. Skang nie x der kon2 pembinaan jln lagi kat belakang bangunan K4 dan Subang Parade. Antara rumah dgn subang jaya kalu ikut x der la jauh cuma nak melalui kena masuk "Federal Highway" yg mmg terkenal dgn jln jem teruk pada waktu puncak. Harap bila saat memerlukan "Federal Highway" tu nanti, x derla jem teruk tiap2 pagi dari KL-Shah Alam.

Masa nak pulang ke KL tu terus ke Mcd Jln Pahang. Bungkus dan terus pergi Titiwangsa. Sambil pandu slow2 tgk persekitaran Titiwangsa yg banyak sgt dah berubah. Teringat zaman kolej dulu. Tiap2 ptg berjalan kaki melalui Titiwangsa sampai ke bustop 70 sen. Maklumla nak jimat tambang punya pasal. Skang nie jln2 kat titiwangsa dah kemas dan bertambah selesa. Dgn Signboard utk pejalan Kaki, Aktiviti bertambah di pusat sukan dan paling baru "Mata Malaysia". 2 Tapak nyamuk membiak pun dah ader stesen minyak Shell dan Pusat Jual Kereta.

Selasa, 3 Jun 2008

Pulau Perhentian

23-27 may 2008 yg lalu adalah jalan2 ke pulau perhentian di terengganu (Kalau nak gi kena naik kat jeti K besut). Pulau tu terkenal dgn air yg jernih dgn batu karang serta macam2 ikan dan hidupan laut.

Kat sana aktiviti utama x lain x bukan, snorkling dan diving (Diving nak dapatkan lesen mmg mahal) serta Surfing (Org sana kata bulan 10 baru ada sbb ada angin monsun). Jadi, snorkling menjadi pilihan paling utama. Snorkling kena bayar rm 40 seorang 6 point. Macam2 kehidupan laut boleh nampak. Nasib juga dapat tgk penyu tgh makan planton kat dasar laut. Antara hidupan laut yg femes (Ikan Pari, Nemo, penyu dan Jerung). Cuma ikan jerung x dapat lihat sbb tempat ikan jerung dalam sedikit dan berombak kuat dan kiter kena gi jauh dari bot kalu nak tgk ikan jerung. Ikan jerung kat sini bukan kecik dan beranggaran dlm 1.81 meter panjang (ikan jerung kadang2 akan dtg secara tiba2 mengelilingi kita).
Apa lagi yg best kat pulau perhentian? kat sana ramai pelancong asing kebanyakan org putih yg suka berjemur dan seksi2(cuma nak bagitahu).

Lagi citer masa perjalanan pergi dan balik. Sebenarnyer dah lama sangat x lalu jln k lipis, jln merapoh dan jln gua musang. 3 jln tu terkenal kalau nak pergi terengganu dan kelantan dan juga nampak bahaya. Kalau sesaper nak cepat mahir memandu, cubalah jln tu. Satu lagi kesimpulan, waktu malam lebih senang nak memotong berbanding siang. Kenapa? Cubala sendiri baru tau.

Ahad, 4 Mei 2008

Sukran "ARAB"

Masa mlm hari pekerja, cam biasa kalau ader cuti jer, mesti mlm di penuhi dgn lepak dan bermain game. Dah jadi trend org skang lepaskan penat bekerja mesti kuar lepak minum2 dgn kawan. Kalau yg jenis yg suka main game lepas minum2 sambung lak main game.

Game zaman skang bukan cam dulu. Dulu kalau org tu kaki game jer, org akan cakap dier x suka berkawan. Lain lak utk zaman skang, Org yg kaki game nie lagi banyak kawan tak kira kawan global (Online Game) dan kawan2 kat cc(LAN GAME, x kenal pun leh rapat)

Pendek Citer, ader sorang member nie silap2 leh dapat kawan baru oleh kerana perkataan "SUKRAN". Citer dier camni , member nyer group tgh main COD 4 dan group yg lagi satu tgh main DOTA. Group DOTA main sgt bising dan selalu jer sebut "SUKRAN" kuat2 banyak kali. Member COD 4 sorang nie x sedar dier pun terajuk "SUKRAN" banyak kali gak sampai dorang dengar.

Sejak Ari tu Muncul la satu gelaran baru utk mereka "KAWAN ARAB"

Sabtu, 5 April 2008

Exzos Kereta Patah

Dah lama tak tulis, Hari nie kena welding exzos kereta sebab tadi patah. Cerita begini, masa lalu balik dari kg baru tadi dlm pukul 2.00pm sampai kat jalan kat depan pintu gerbang kg baru, tiba2 terasa ader bunyi bising di belakang. Ingatkan ader barang dlm bonet bergolek jadi mula2 biarkan la. Tapi x sedap hati lak lalu berhenti kat depan hotel renaisance. Rupa-rupanya patah exzos part yg hujung sekali selepas gandang besar exzos tu.

Pastu tepon member yg biasa dgn kereta-kereta nie. Bermula la siri mencari kedai welding. Mula-mula g kedai yg member cadangkan tapi org welding tgh makan. Pegi kedai kedua pun org welding tgh makan. Pastu kedai ketiga pun sama.. Jadi pergi la jauh sikit, ingatkan ok kedai ke empat, rupanyer org welding makan gak. lepas sampai kedai ke lima baru la dapat welding exzos tu.

Nasib ari nie kena time waktu lunch, 4 kedai x der org welding. Tapi ari nie atleast tau gak la biler part2 besi kat kereta patah dan tau aper nak buat. Siap tau harga cat kete tu... tak rugi la berjalan-jalan cari kedai welding

Ahad, 20 Januari 2008

Brother Wedding

Majlis Perkahwinan 19/1/2008 di SK Dato Keramat. Gambar penuh ahli-ahli Keluarga Pengantin Lelaki. Semua adik beradik pengantin lelaki aderlah bekas pelajar SK Dato Keramat

Jumaat, 11 Januari 2008

Salam Maal Hijrah

Salam Maal Hijrah Utk Semua. :-)

Ahad, 6 Januari 2008

Tayar Pancit

Hari ni tayar keter pancit. Sebenarnya tayar pancit dari minggu lepas lagi. Minggu lepas pam kat stesen minyak nak tgk baper lama dier leh bertahan. Rupa nyer leh tahan seminggu jer. Jadi hari ni pancit lagi maka terpaksala hantar ke kedai tayar utk pemeriksaan. Hasil nyer ader zink melekat kat tayar. Jadi penampalan di lakukan dgn cara yg dilakukan utk tayar tubeless.

Selasa, 1 Januari 2008

2008

Selamat Datang 2008
Kena pastikan 2008 nie jadi tahun paling berharga dan akan memimpin tahun2 yg akan datang.