Rabu, 30 Mac 2011

Taman Buaya Melaka

Buaya yg boleh hidup di laut
6 mac 2010 : Pernah dengar tak pasal Taman Buaya ni.. Taman ni dah lama... (1992 dulu kt sekolah ader buat lawatan tapi x join sebab budak2 yang kena bersunat masa tu). Masa bulan 3 2010 pegi la tempat nie. Masih ader rumah hantu dulu yg di ceritakan masa zaman budak2. Dulu diorang kata seram tapi sekarang masuk.

ATM machine drive thru

Contoh ATM Drive Thru
Hai, Biasa kita dengar Mcdonald, KFC dan macam2 lagi fast food drive thru tapi korang pernah dengar tak ATM drive thru. Ni nak citer kat korang semua, ader satu kt petronas Kota Damansara dekat2 dgn Segi Kolej. Bank yg menyediakan kemudahan ni adalah Maybank. Sini juga ader A & W drive thru juger.

Isnin, 28 Mac 2011

Otak Kanan - Teknik Jepun Shichida Methods

Artikel untuk parent and parent to be..

Beberapa minggu lepas boss aku ada cakap kat aku yg dia antaq anak die
2 thn pergi Sichida kelas...yakni kelas yg di uruskan oleh jepun melatih
anak-anak
befikir menggunakan otak sebelah kanan. Otak sebelah kanan ni lebih
efektif sebenarmya dari otak sebelah kiri tetapi kena practise sikitlah

Beberapa kisah lawak untuk di baca


Di bawah ni ada beberapa bahan bacaan lawak yang boleh buat anda seronok dan gembira

PUKUL BERAPA BUKA?

Pada suatu tengah malam telepon di rumah seorang pustakawan berdering.
"Pukul berapa perpustakaan akan di buka?" seorang pemuda di hujung talian bertanya.
"Jam 9 pagi encik, apa hal yang penting sangat encik menelifon saya tengah malam buta nie?" tanya pustakawan tadi.

Ahad, 27 Mac 2011

Serangan Jantung dan Minum Air Suam


Fakta ini sangat bagus. Bukan semata-mata berkenaan air suam, tetapi berkenaan Serangan Jantung... Masyarakat Cina dan Jepun minum the panas untuk ketika bersarapan, bukannya air sejuk, mungkin inilah masanya kita perlu mengubah tabiat minum semasa makan.

Monolog Seekor Lalat

Prolog.
Tiba-tiba seekor lalat terbang dan masuk ke dalam buih Nescafe tarik aku.
Menggelupur buat seketika sebelum terus senyap. Tak bergerak. Mungkin
sudah berakhirnya kehidupan seekor lalat.'Kakkk...masuk lalat lah, tolong buat yang lain ya...' kata aku

'Maaflah dik, kakak buat yang lain ya.' Kata kakak itu.
...dan aku meneruskan kehidupan seperti biasa.