Rabu, 30 Mac 2011

Taman Buaya Melaka

Buaya yg boleh hidup di laut
6 mac 2010 : Pernah dengar tak pasal Taman Buaya ni.. Taman ni dah lama... (1992 dulu kt sekolah ader buat lawatan tapi x join sebab budak2 yang kena bersunat masa tu). Masa bulan 3 2010 pegi la tempat nie. Masih ader rumah hantu dulu yg di ceritakan masa zaman budak2. Dulu diorang kata seram tapi sekarang masuk.

x seram mana pun.. keadaan dalm tu pun kena ubah la sebab alatan -alatan yg digunakan mmg ketinggalan dan x selari utk zaman sekarang. Patut nyer diorang kena update kepada rumah yg lebih digital supaya ia nampak lebih real dan seram. Ok, mari citer pasal buaya. Buaya kat dalam tu pun tak taula ader berapa ekor... tapi yg pasti buaya- buaya kt situ x agresif dan manja2 sampaikan makan pun nk kena dekat dgn mulut diorang. kalu pekerja baling ayam sekor jauh dari dorang. nak x nak jer kejar. makanan diorang bangkai ayam sekor.. mmg busuk ayam tu... mungkin buaya2 nie selera. ader beberapa kandang besar dan juga kandang kecik di asingkan mengikut jenis buaya.

Kisah Hidup Johny
Percaya tak, ader jenis buaya yg boleh hidup di laut. ader gambar yg di letakkan kt sini.. tgk la ciri2 jenis buaya yg leh hidup di laut.. sebenarnya ader beberapa jenis lagi buaya yg boleh hidup kt laut dan ini salah satu nya. Kat taman tu juga ader bela buaya yg terbesar dan hebat tapi dah lama mati.. siap ader dier punyer kisah sejarah dier. nama buaya tu johny.. dier mmg ganas dan semua buaya betina adalah miliknyer... libasan dier jer dah bunuh 8 ekor buaya... mmg dasar buaya. Rasa nyer Buaya johny ni mesti akan jadi idola pada buaya2 kt kelompok manusia...

Tiada ulasan: